Microbiome Center NL

Analyse en behandeling op maat 

Het Microbiome Center nodigt u uit om samen te werken


Het belang van een gezond microbioom wordt in de wetenschap inmiddels algemeen aanvaard. Het kan worden bevorderd met vezelrijke of gefermenteerde voeding en door het innemen van toegevoegde probiotica.

Het Microbiome Center voegt daar een volledig gepersonaliseerde microbioomtherapie aan toe. Die bestaat uit een persoonlijke bereiding van probiotica, prebiotica en een aantal supplementen. Het aantal stammen dat kan worden benut, is groot en groeit permanent. Omdat de bereiding een magistraal mengsel is, kunnen ook stammen worden gebruikt die in commerciële producten niet zijn toegelaten maar die wel in een gezonde darm thuis horen. Daarmee is het concept van het Microbiome Center mondiaal uniek.

Het Microbiome Center wil u als arts helpen bij het toepassen van microbioombehandelingen gebaseerd op recente wetenschappelijke inzichten. Verderop in dit menu vindt u een overzicht met de aandoeningen waarvan een link met het Microbioom is aangetoond.

Indien u een patiënt heeft die baat kan hebben bij een microbioombehandeling, bijvoorbeeld iemand met gastro-intestinale klachten, met moeheid en een (mogelijke) chronische aandoening, dan kunt u gesteund door het Microbiome Center een microbioombehandeling starten. 

Hoe dat in z’n werk gaat, wordt verderop in het menu uitgelegd.
Mocht u vragen of opmerkingen hebben, neem dan vooral contact op.